חיסון שעלת בגיל מאוחר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/02/2021 | 18:34 | מאת: נירית

ביתי בת 18, ומעולם לא חוסנה לשעלת (בגלל פרכוסי חום +אפילפסיה של הילדות) האם יהיה נזק אם היא תקבל את חיסון הדחף של השעלת בצבא, זהו חיסון שניתן בשרשרת החיול.

נירית שלום, בסבירות גבוהה לא יקרה דבר אם תתחסן לשעלת בגיל מאוחר, בהנחה ומצבה הרפואי יציב. מאחר ולא חוסנה בעבר, סביר כי תצטרך מספר מנות עוקבות. לאחר המנה הראשונה בשרשרת החיול, עליה לפנות דרך רופא היחידה לאגף אפידמיולוגיה של צה"ל, שם יידון העניין. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים