טטנוס שאלה לדוקטור..

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

02/02/2021 | 17:38 | מאת: הילה

יש לי שאלה בקשר לחיידק הטטנוס אם החיידק לא בא במגע עם פצע אלא בא במגע עם אחת הריריות בגוף רירית(פה,אף,עין,או אוזן)לדוגמא אם הוא בא במגע עם רירית או הפרשות אף פה ועין זה הגיוני? אפשר להידבק מרירית או הפרשות?

02/02/2021 | 18:17 | מאת: הילה

השאלה בעקבות מקרה שקרה לי נגעתי בידית של שרותיים ציבורים ואחרכך שתיתי מרק וששותים מרק יש דמעות ונזלת ונגעתי בזה עם היד שנגעה בידית האם יש חשש להדבקה? אני מאוד לחוצה תוכל לענות לי בבקשה

הילה שלום, התפתחות מחלת הצפדת (טטנוס) דורש כניסה של החידק אל מתחת לעור, באיזורים להם אין נגישות לחמצן. הידבקות דרך הריריות עקרונית אפשרית, בעת חתך בריריות, אך לא ידועה לי הדבקה המנגנון שתיארת. בלי קשר, אם עברו 10 שנים מזמן החיסון האחרון שלך לטטנוס, ניתן לתת מנת חיסון כזה, ולהסיר דאגה עתידית מליבך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים