חיסון טטנוס בין חיסוני קורונה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/01/2021 | 10:06 | מאת: טל

דר שלום נפלתי וקיבלתי הרבה שפשופים לא עמוקים במיוחד. פגיעת ראש ולכן הגעתי למיון. אמרו לי שאני צריכה לקבל טטנוס אבל כיוון שאני שבועיים אחרי חיסון ראשון לקורונה ושבוע לפני חיסון שני אני לא יכולה לקבל זריקת טטנוס. אני מקבלת מנה 2 של החיסון לקורונה כשבוע אחרי הנפילה. מתי אני יכולה להתחסן נגד טטנוס? אני בת 33 וחיסון אחרון לפני 11 שנה. תודה טל

טל שלום. נהוג להמתין שבועיים לפחות בין חיסונים אחרים ולחיסון הקורונה. מאחר ועקרונית מתן בוסטר לטטנוס לאחר חבלה הינו דחוף, היה נכון יותר לחסן לטטנוס ולהמתין עוד שבוע לאחר מועד החיסון השני המתוכנן לקורונה (סה"כ שבועיים). בהנחה וממילא עברו יותר מ-72 שעות מהנפילה, מתן הטטנוס הופך להיות לא-דחוף. את יכולה לקבל בוסטר לטטנוס משבועיים ומעלה לאחר מועד המנה השניה של חיסון הקורונה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים