חיסון שפעת מנה שנייה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/01/2021 | 21:16 | מאת: אמא מודאגת

שלום בת שלי בת שנתיים ושלושה חודשיים קיבלה חיסון שפעת לפני ארבע שבועות ברקע היצרות קלה לא משמעותית במסתם ראיתי ללא תרופות רק מעקב פעם בשנה בראיה בדרך כלל ..חלתה השנה פעמיים דלקת ריאות קבלה אינביוטיקה קיבלה לפני חודש חיסון מלא של שפעת ואמרה לי האחות לחזור עוד ארבע שבעות לקבל עוד מנה בגלל שזו הפעם הראשונה שלה אבל אני מתלבטת האם אפשר להסתפק רק במנה אחד וברוך השם המנה הראושנה עברה בשלום ולא היה לה תופעות ואם אני מוותרת על מנה השנייה זה פוגע באיכות המנה הראשונה? גם האחות נתנה לה מנה שלמה לא אמרה לי שנותנת לה חצי מנה והשנייה עוד ארבע שבועות...כאשר היא סיימה אמרתי לה שאם צריך לקחת עטד מנה אמרה לי כן עוד ארבע שבועות האם זה יזיק בגלל שהיא לקחה מנה שלמה האם אפשר לוותר על השנייה ...כי קראיתי לפעמים לוקחים חצי מנה ופעם השנייה החצי שנשאר אבל במקרה שלנו לא קרה קצת לחוצה .. תגובה שיתוף

שלום, לפי הנוהל המקובל בשנה הראשונה (עד גיל 9 שנים) שילד מקבל חיסון לשפעת, עליו לקבל שתי מנות בהפרש של חודש לפחות. רק כך נוצרת תשתית מספקת להגנה בפני השפעת. בשנים שאח"כ עליו יהיה להתחסן רק במנה אחת. אם ביתך לא תקבל את המנה השניה - הכיסוי שיתקבל יהיה חלקי בלבד, ובשנה הבאה תצטרך לרקבל שתי מנות. איני רואה סיבה לא לחסנה במנה השניה, שהיא לרוב נטולת סיבוכים משמעותיים. לעומת זאת, דוקא בשל מצבה הבסיסי, אנו מעדיפים מאד שלא תחלה במחלת השפעת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים