שאלה בנוגע לחיסון קורונה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

19/01/2021 | 08:55 | מאת: גבי

שלום, אני פונה לפורום זה למרות שהשאלה אינה קשורה בחיסון ילדים, פשוט לא מצאתי פורום חיסונים למבוגרים. אם אפשר, אשמח להתייחסות לשאלתי. מבחינתי המשמעות של התחסנות לקורונה הנה לא לחלות, או לא לחלות קשה, ובכך להוריד את רמות החרדה שמלוות אותי ביום יום סביב הקורונה ומשפיעות על כל ההתנהלות בתוך המשפחה - למשל, איני מאפשרת לילדים לפגוש את חבריהם בבתים אלא רק בחוץ מה שמאוד מקשה על שימור קשרים חברתיים ומעציב אותם מאוד. העניין שאם אני מבינה נכון: 1. לא ידוע לכמה זמן החיסון משפיע (אולי אפילו רק לחודש חדשיים). 2. לא ברור אם הוא מחסן כנגד זנים נוספים ואף אלימים יותר לצעירים ומובגרים. 3. מסתבר (על פי כתבה הבוקר בעיתון הארץ), שאחוז האנשים שחלו בקורונה לאחר שהתחסנו (כולל גם אחרי החיסון השני) הנו 6.6% וזהה לאחוז החולים באוכלוסיה הכללית. לפיכך, לא ברור לי מה הטעם להתחסן אם במילא לאחר החיסון אפשר לחלות, אולי אף קשה, לא ברור לכמה זמן החיסון בכלל עובד ומפני אילו זנים הוא מחסן. אשמח להבין קצת יותר לגבי המשמעות של להתחסן וספציפית האם יש לכך משמעות בהורדת המתח ואפשרות להתנהל בצורה יותר חופשית. תודה רבה, גבי.

גבי שלום, אכן זה אינו הפורום המתאים (וישנו אחד כזה למשרד הבריאות). אענה בקצרה: המטרה בחיסון אינה רק למנוע תחלואה, אלא גם למנוע תחלואה קשה. השאלות שהעלית אכן רלבנטיות, ועל רובן באמת עדיין אין תשובות. אנו יודעים כי החיסון יעיל מאד (ואולי אף יותר מתחלואה בעצמה) ביצירת נוגדנים מגנים, ואכן איננו יודעים לכמה זמן יישארו (כנ"ל גם לאחר מחלה ממש) ואם יגנו בפני מוטציות חדשות (ושוב, כנ"ל גם לאחר תחלואה). עדיין מוקדם לקבוע מה אחוז הנדבקים לאחר חיסון, כיון שמעט מאד אנשים הספיקו להשלים 1-2 שבועות לאחר מנת החיסון השניה, השלב בו הם נחשבים למחוסנים. התחזיות נראות מבטיחות דווקא, אך ימים יגידו... בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים