שאלה בקשר לכלבת בבקשה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/01/2021 | 00:10 | מאת: דני

קראתי שחולדה לא יכולה להדביק בכלבת כי גם עם היא נידבקת בכלבת היא מתה לפני השלב שהיא יכולה להדביק בכלבת , אז השאלה שלי היא האם אחרי שהחולדה הזאת מתה מכלבת אז וירוס הכלבת מתרבה בתוך הגופה שלה ואז היא יכולה להגיע לשלב שעם בעל חיים או בן אדם נישרט בטעות על ידי השיניים והרוק שלה (של הגופה שלה) אז היא יכולה להדביק אותו בכלבת? תודה מראש .

דני שלום מנגנון ההדבקה שתיארת יכול עקרונית לקרות, אך נדיר מאד מעשית. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים