הדבקה סובבים כתוצאה מחיסון............

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/12/2020 | 04:33 | מאת: רעות

האם החיסון המרובע ( חצבת אדמת חזרת אבעבועות) מופרש בשתן ,רוק?לא נאמר לי להיזהר בהחתלה ,אך לחברותיי כן. כמו כן,האם חיסון דיפתריה טטנוס שניתן ללא מרכיב השעלת הוא מומת? האם החיסון מופרש בנוזלי גוף?

רעות שלום, חיסון ה-MMRV מורכב מוירוסים שהם חיים-מוחלשים ולכן אינם גורמים מחלה (אף כי לעתים מופרשים באופן חלקי בשתן וברוק), ולכן אין צורך להיזהר בהחתלה. המלצה זו מגיעה בעת חיסוני הפוליו החי-המוחלש. במידה וישנם אנשים לקויי חיסון בבית - ההמלצה היא לא חסן את הילד מלכתחילה בד"כ, בתלות במחלה הבסיסית. חיסון המחומשת אינו מכיל וירוסים חיים מוחלשים כלומר בעלי מרכיב של מחוללים מומתים או רק חלבונים בודדים של המחולל, לכן אינם מופרשים כלל בנוזלי הגוף. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים