חיסוני פוליו.,................

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/12/2020 | 19:26 | מאת: דנה

1. בני בעוד חודש בן שנתיים ,קיבל 3 פעמים את חיסוני המחומשת כבשגרה אך את המחומשת של גיל שנה יקבל רק מחרתיים ( חודש לפני גיל שנתיים) מכיוון שהיה מס' פעמים עם חום ובבירורים לגבי איזה חיסונים מותר בגלל עיכוב התפתחותי רב מערכתי בו לוקה. את חיסון הפוליו המוחלש( טיפות) לא קיבל כלל. שלשום נפגש עם בן דודו והכניס את המוצץ של בן דודו לפה בטעות, בדיעבד ,נודע לנו היום שכשבוע שבועיים לפני, בן דודו קיבל חיסון פוליו מוחלש ושזה עשוי לעבור ברוק 6 שבועות. האם 3 מנות המחומשת שקיבל בני מגנות עליו מפוליו גם ללא קבלת חיסון הפוליו המוחלש שכן רוק של בן דודו היה בוודאות לפיו? האם זה נכון שאם כתוב לי שעשה מחומשת 3 פעמים קיבל 3 מנות פוליו מומתות? מה לגבי הרביעי שאמור היה לקבל בגיל שנה? האם יש סיכוי שנדבק מהן דודו בפוליו ואם כן מה הסיכוי? 2. לאחר גיל חצי שנה בו עשינו את החיסונים בשגרה מלבד פוליו מוחלש שלא קיבל, נודע לנו שבמני סובל מעיכוב התפתחותי רב מערכתי עדיין לא מאובחן . כרגע יש איסור עליו לקבל חיסון שעלת כך שיצטרך לקבל את המחומשת מבלי השעלת כלומר כל אחת בנפרד. פוליו טטנוס דיפתריה דלקת קרום המוח (איב) . לפי הבנתי מדובר ב 3 זריקות האם מלבד הטטנוס דיפתריה, שזו זריקה לשריר השאר תת עוריות?

שלום חיסון הפוליו החי-המוחלש אינו גורם באופן עקרוני מחלה, כך שגם אם נחשף אליו דרך הרוק במוצץ, לא צפוי לפתח תופעות כלשהן. בכל מקרה החיסונים המומתים, שניתנו בזריקה, מגנים עליו אף הם. באשר לחיסוני המחומשת - כולם ניתנים בזריקות לשריר (עם או בלי שעלת). לכשיותר לו להתחסן לשעלת, יקבל את מרכיב השעלת עם טטנוס ודיפתריה (כי אין תרכיב שמכיל שעלת בלבד). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים