נוקדנים לחיסון המרובע כיתה ב

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

09/12/2020 | 19:53 | מאת: א

שלום רב דר,בני היום בן 14,בגיל 7 עשה את החיסון המרובע בלשכת הבריאות ולא בביהס עקב נפילה שגרמה לחתך בסנטר,שלחו אותנו להתחסן בטטנוס ושם הציעו לעשות את כל המרובע כי ממילא יקבלו בביהס לאחר מס חודשים.הוא היה כבר אחאי גיל7.לקראת הערב התנפחה היד הזרוע מאד וקיבל אוגמנטין.בגלל כל זה לאחר 7 שנים פניתי לביח לייעוץ וגם בפרטי ייעצו לי בהשגחת ביח לעשותו.בביח לקחו נוקדנים ל4 הנגיפים וכך יצא:שעלת שלילי.פוליו 512. טטנוס יותר מ 5. דיפטריה0.959 מודאגת בשל המספרים הגבוהים שנותרו לאחר 7 שנים.האם זה תקין או לא?האם מסוכן לחסן במצב כזה?החיסון בגיל 14 הוא ללא פוליו.מודאגת מהנוגדנין הגבוהים שנותרו לפוליו וגם בשאר.רק השעלת שלילי. מה עצתך דר ומה התשובה לגבי המספרים אם הם מסוכנים לכשעצמם גם ללא חיסון נוסף השנה?והאם כן לחסן או לא במצב כזה?

א שלום, למספרים כשלעצמם אין משמעות. בנך מחוסן כנגד טטנוס, פוליו ודיפתריה (בתלות בהגדרת המעבדה הספציפית, אם מדובר במצב גבולי או מלא) ואינו מחוסן לשעלת. לא קיים חיסון שעלת בנפרד, ולכן יצטרך לקבל את כל התרכיב המלא. בשל המצאות הנוגדנים, יתכן שתיווצר תגובה מקומית נרחבת וחמורה יותר, אך לטעמי השגת הגנה בפני שעלת שווה את לקיחת סיכון זה. בברכה,

09/12/2020 | 22:14 | מאת: א

דר,להבין את תשובותיך בבקשה,אין משמעות למספרים כתבת האם זה לא רמה גבוהה של נוקדנים שמסכנת אותו בכללי בין אם יתחסן עכשיו ובין אם לא?ואם נחסן ותהיה תגובה קשה זה לא מסוכן?והאן בטוח תהיה תגובה קשה?אודה על תשובותיך

09/12/2020 | 22:20 | מאת: א

בביח שהתייעצנו אמרו כי עדיף לא לחסן בשל הנוקדנין הגבוהים שמסכנים לתגובה ובשל התגטבה שאז היתה,הבעיה שבגיל 18 בצבא ניתן דיפטריה וטטנוס ולא שעלת.מה יהיה האם יוכל לקבל במסגרת צבאית למרות שפען התנפח?ויהיה בלי שעלת אם לא נחסנו עכשיו.מאד מודאגת בשל המצב ,כתבת כי כן לחסן אבל צפוייה תגובה חמורה שמסכנת אותו ואחרי 4 וחצי שנים שוב יחוסן בצבא ושוב סכנה?

מנהל פורום חיסונים לילדים