שאלה לגבי החיסון המחומש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/08/2020 | 02:01 | מאת: טלי

תינוק בן שנה ותשעה חודשים. קיבל בגיל חודשיים מנה אחת של החיסון המחומש .דילגנו על היתר בגלל שהיו לו תופעות של אפטיה..בכי וצחוק לסירוגין. .והחלטנו לחכות עם יתר מנות החיסון. כעת עליו להשלים את יתר המנות. השאלה שלי - כמה זמן צריך לעבור בין מנה למנה ? אשמח לחוות דעתך כרופא ולא לפי תוכנית של האחות .

טלי שלום, המרחק בין המנות נמדד לפי זמן מינימום ולא זמן מקסימום. ככלל, גם אם מרווחי הזמן בין המנות גדולים מהמומלץ בתוכנית החיסונים, אין הדבר מבטל מנות קודמות שניתנו. כלומר - המנה שנתתם נחשבת, והמנה הבאה, מתי שלא תינתן, תחשב מנה שניה, ולא צפויה ירידה בחיסוניות הסופית עם השלמת כל המנות הנדרשות. עם זאת, ברור שככל שדוחים יותר את החיסונים, החיסוניות תושג מאוחר יותר, מה שמשאיר את הילד חשוף להדבקות במחלות נגדן מחסנים (שכן רמת החיסוניות המתקבלת הינה מצטברת ועולה ממנה למנה), ולכן דחיית החיסונים אינה מומלצת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים