חיסון בטיפת חלב גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/07/2020 | 21:00 | מאת: שמרית

שלום אני אמא לילד יחיד במהלך אפריל ביצענו חיסון לגיל שנה אני לא יודעת את נפשי מאז, קראתי שבחיסונים עכשיו יש סיכוי להחדרת שבב בילד ללא ידיעת ההורה נאמק לי שהנל נעשה ברגל ימין (בדיוק איפה שעשו לבני) אני רוצה לדעת כיצד אוודא שהנל לא בוצע ואם כן איך ניתן לגלות? אני פשוט חייבת לדעת. תודה

שמרית שלום, כל עניין החדרת השבב היא תיאורית קונספירציה שאין בה ממש וגם לא תוחלת. אין שום הגיון בהחדרת שבב לחיסון כשאינך יודע למי תגיע מנת החיסון הספציפית. חלקם הגדול של החיסונים בכלל מיובא. ובכלל, אין לאף אחד אינטרס לבצע פעולה זו. רגל ימין תמיד משומשת לחיסון אחד מחיסוני גיל שנה (כזכור, אמורות להיות שלוש זריקות: אחת בירך ימין, השניה בשמאל, והשלישית בכתף). בקיצור, תנוח דעתך. לא הוכנס שום שבב לגופו של ילדך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים