Gardasil-9

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

09/07/2020 | 21:40 | מאת: גבי

שלום, קראתי שהחיסון נגד וירוס הפפילומה מסוג Gardasil-9 משופר ביחס לקודם בכך שהוא מחסן כנגד מספר זנים נוספים של הוירוס שמהם עלול להתפתח סרטן צוואר הרחם. זאת בניגוד לחיסון Gardasil-4 שמחסן כנגד זנים שאחראיים על סרטן מסוגים שונים הנוגעים גם לגברים. שאלתי, מדוע יש לחסן בנים ב- Gardasil-9, אם השיפור שלו ביחס לחיסון הקודם (Gardasil-4) נוגע לבנות בלבד? תודה רבה, גבי.

גבי שלום, במידע שביידייך אינו מדוייק לגמרי. החיסון הארבע-זני מחכסה את ארבעת הזנים, שגורמים לסרטן צואר הרחם הרלבנטי לבנות בלבד כמובן(וסרטני הפין, הלוע ופי הטבעת, הרלבנטיים הן לבנים והן לבנות) בשכיחות הגבוהה ביותר. החיסון התשע-זני מכסה, בנוסף לאלה, עוד חמישה זנים, הגורמים לכל הסרטנים הללו בשכיחות פחותה יותר, כך שגם הוא רלבנטי הן לבנים והן לבנות, אם כי חשיבות חמשת הזנים החדשים לא הוכחה עדיין בצורה מלאה בבנים. בנוסף, יש להבין, כי בנות, נדבקות בוירוס הפפילומה מבנים בעת יחסי מין, ועלולות לפתח סרטן צואר הרחם, גם בזנים הפחות השכיחים. אם בנים לא יישאו גם אותם בשל החיסון, לא ידביקו את בנות זוגן, שבהמשך לא תפתחנה את הסרטן. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים