אבעבועות רוח האומנם?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

21/06/2020 | 19:19 | מאת: רונית

בת 8 החלה פריחה עם שלפוחיות.ללא חום ,חוסנה כנדרש ובזמן.igg שלילי.לפני 3 חודשים חלתה בשלבקת.האם יש סבירות שאין לה זכרון חיסוני?

רונית שלום, מצב של חוסר זכרון חיסוני לאחר חיסון יתכן, כיון שחיסון האבעבועות נותן כ-75-80% כיסוי בלבד. עם זאת ישנה בעיה עם המקרה המתואר. שלבקת חוגרת הינה סיבוך מאוחר של אבעבועות. כלומר, ביתך היתה אמורה לחלות בעבר באבעבועות, ומצב של אי-חיסוניות לאחר מחלה נדיר מאד. לכן לא סביר שתחלה באבעבועות רוח *לאחר* שחלתה בשלבקת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים