חשיפת תינוקת לילד לא מחוסן לחצבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/05/2020 | 14:32 | מאת: סהר

מה רמת הסיכון בחשיפה של תינוקת בת חודשיים לילד בן 5 שלא מחוסן לחצבת בתקופה זו? מדובר על חשיפה לא חד פעמית.

סהר שלום, בעת הזו מחלת החצבת, נמצאת ברקע, ואינה תופסת מקום מרכזי, בין היתר כיון שבידוד חברתי מוריד גם את תפוצת המחלה הזו. עם זאת, ההדבקה שלה היא אוירנית (כך שמסכה כירורגית בלבד, אינה מגנה). אין נתונים לגבי השאלה הספציפית שאלת, אך אינני חושב שיש שונה בגישה מבד"כ. ככל הניתן, עד שתתחסן בעצמה (בגיל שנה) כדאי להימנע ככל הניתן.... בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים