בנוגע לחשיפה לכלבת ממגע לא ישיר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/04/2020 | 06:38 | מאת: דני

דוקטור שלום רב, בעקבות חשיפה חוזרת לכלבת, אתמול קיבלתי את זריקת הדחף השנייה והאחרונה בתכנית החיסונים. לצערי בגלל חוסר מזל, ביציאתי מלשכת הבריאות המחוזית, דף החיסונים שניתן לי במזכירות נשמט לי מהכיס האחורי וצנח על המדרכה, במקום ששניות קודם לכן התהלכו שם מס' עוברי אורח עם כלבים. כמובן שבהתחלה לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות ובאינסטינקט טבעי הרמתי את הנייר ואחזתי בו שוב, אבל הרגשתי שהוא רטוב מעט. נכון סביר להניח שלא מדובר ברוק של בעל חיים אלא במים כתוצאה משטיפת הידיים טרם היציאה מהמבנה. אבל למרות זאת המחשבות רצות ואני די טרוד. מכיוון שהגעתי לבית שמתי לב שיש לי פצע פתוח ממש קטנטן על כף היד, פצע שלא הצלחתי לראות קודם לכן. ולהבנתי גם ממגע עקיף של רוק על עור פצוע ניתן להידבק. בהנחה שאכן התקיימה חשיפה חוזרת אם בכלל, האם לדעתך החיסונים שקיבלתי אמורים להגן עליי ותקפים בכל מקרה?, כי המאורע התרחש 10 דקות לאחר קבלת החיסון.

דני שלום, הסר דאגה. הסיכון לחלות בכלבת במתאר שתארת אינו ממשי. כך או כך, בשל החיסונים שקיבלת, אתה מוגן לשנים הקרובות בפני חשיפה לכלבת. בבכרה,

מנהל פורום חיסונים לילדים