עטלפים עטלפים עטלפים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

10/03/2020 | 19:14 | מאת: יאיר

שלום רב, בשבת שעברה הלכתי במדרכה שליד הבניין שלנו. בעיקרון עומד שמה עץ עם עטלפים.  הייתי עם מעיל והרמתי לשים את הכובע בדיוק בגלל החשש. מסתבר שעברתי לשים הכובע התקרבתי לעץ, בקיצור מהחשש שלי שקרה משהו - הסתכלתי על האצבע שהייתה חשופה, הייתי עם כפפות, וראיתי שבפינה של האצבע יש דם.  לצערי לא הבחנתי בדבר, אך גם לא יכולתי לשלוש שעטלף לא עשה את המעשה. פניתי ללשכת הבריאות פעמיים - האם אפשר לקחת סיכון במצב כזה? ההתייחסות הייתה לא רצינית לדעתי. אחד אמר שזה לא נראה לו כמו שריטה של עטלף והשנייה אמרה שגם ככה קיבלתי חיסון נוסף לפני מספר חודשים כנגד חשד לחשיפה אחרת של עטלף. אני חושב שיש כאן בדיחה.  מי אם לא הם צריכים להשיב על זה באופן חד משמעי גם אם מדובר בחשש שמשהו קרה.  מאז שבת שעברה אני לא בהכרח מתפקד. החשש שזה הי עטלף שפגע בי ופספסתי. אין לי דרך לאבחן את זה אלא רק להגיד שכן. הם לא רוצים לעשות כלום. אני מדגיש שלפני שיצאתי גזרתי את הציפורניים, אך הכל עניין של אפשרויות לצערי במקרה כזה. אני במצוקה גדולה ואודה לתשובה מה לעשות.

יאיר שלום, חשיפה לכלבת דרך עטלפים תוארה בארצות הברית, אך לא בארץ. בארץ אין עטלפים נושכים בני אדם כמו ערפדים. לפיכך סיכויי ההדבקה בשחפת במקרה כמו שלך מזעריים. אין צורך כנראה בחיסון נוסף מעבר לזה שקבלת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים