עיניים פקוחות לרווחה/ מבט מופתע

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/01/2020 | 19:07 | מאת: נועה

פיצלנו את חיסוני גיל חודשיים. לאחר קבלת החיסון המחומש היה לתינוק שלי חום קל. בנוסף בבוקר לאחר קבלת החיסון הוא הביט בי ובצעצועים שלו בעיניים פקוחות לרווחה, במעיין מבט מופתע. מבט זה ליוו אותו במשך כיומיים מקבלת החיסון- ונעלם. לאחר קבלת החיסון של פרבנר התינוק שלי היה מאוד ישנוני. הוא ישן כיום וחצי כמעט רצוף, עם התעורריות לצורך אכילה בעיקר. בנוסף, המבט המופתע עם העניים הפקוחות לרווחה הופיע במשך כשעתיים בבוקר שלאחר קבלת החיסון. לא מצאתי אזכור למבט מעיין זה בעלוני היצור של החיסונים. האם אתם מכירים בתופעה זו?אני תוהה האם מבט ממושך מאוד עם עיניים פקוחות לרווחה לאחר החיסון יכול להעיד על בעיה (כגון: אלרגיה) שבגינה רצוי לדחות או להימנע ממתן החיסון?

נועה שלום, לאחר כל אחד מהחיסונים יכולות להופיע תגובות לא ספציפיות, קלות וחולפות. חיסון המחומשת ידוע בכך. ספציפית איני מכיר תופעה מסוג זו שתארת לאחר החיסונים, אך לא נשמע . שמדובר במנגנון אלרגי בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים