שאלה לגבי חיסון שדולג

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/12/2019 | 01:33 | מאת: טלי

תינוק בן שנה וחודש. קיבל את המנה השניה של החיסון לשפעת (כי חוסן בפעם הראשונה). כשהיה בן חודשיים קיבלמנה אחת של החיסון המחומש ופנאומוקוק ..והגיב על ידי בלבול,צחוק ובכי לסירוגין,בכי קשה,הרגשה כללית רעה.החלטתי לדלג על המשך המנות עד לגיל שנה. כעת עליו לעשות גם את החיסון המרובע. יש לי שתי שאלות - 1-האם יש צורך להשלים את כל המנות של החיסון המחומש שדילגתי עליהם , כלומר עוד 3 מנות .ועוד 2 מנות של הפנאומוקוק..או שאפשר לתת מנה אחת וזהו..בהנחה שהוא כבר קיבל מנה אחת מכל אחד. 2-לגבי החיסון המרובע -באיזה שלב לתת אותו במידה וצריך להשלים את החיסונים כולם

טלי שלום, ע"פ גילו, ובהנחה שחוסן במנה בודדת מכל חיסון, עליו להשלים מנה אחת של פרבנר, ועוד שלוש מנות של מחומשת. במקביל עליו לקבל גם את חיסון ה-MMRV, ופוליו חי-מוחלש. אין לתת לו את חיסוני הרוטה מעבר לגיל 8 חודשים. מציע שתפנו לטיפת חלב, שם אמונות האחיות על בניית תוכנית חיסונים אישית, מתאימה לגילו ולמצבו החיסוני של בנך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים