חיסון שפעת וחיסוני גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/11/2019 | 14:21 | מאת: לי

שלום רב, בני בן השנה קיבל לפני כשלושה שבועות חיסוני mmrv ופרבנר. אתמול קיבל חיסון שפעת ובעוד כשבוע נקבע לו תור לחיסון המחומשת. לאחר מכן יהיה צריך לקבל מנה נוספת של חיסון השפעת. אני חוששת מהצפיפיות הרבה בין החיסונים. האם יש תגובות צולבות או בעיה לתת את החיסונים יחד. ואם ארצה לדחות, איזה מהם מומלץ לדחות את המחומשת (קיבל את כל המנות עד כה כנדרש) או את המנה השניה של השפעת? ממש תודה

לי שלום, אל חשש. אין בעיה לתת את כל החיסונים במועדם. לא מומלץ לדחות חיסון כלשהו שכן המשמעות היא גם דחייה בהשגת הכיסוי וההגנה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים