מנה שנייה של חיסון פרבנאר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/02/2008 | 11:09 | מאת: איילה

בני בן כשנה וחצי. עפ"י המלצת רופא הילדים קיבל מנה ראשונה של החיסון ב 25/11/07 משרצינו לתת לו את המנה השנייה בסוף ינואר (רווח של חודשיים) מסתבר שהחיסון "חסר במלאי" ומחכים לחידוש האספקה. שאלתי: מה משמעות האיחור במתן במנה השנייה. האם ככל שעובר הזמן מתפוגגת השפעת המנה הראשונה?

16/02/2008 | 20:50 | מאת: פרופ' אלי סומך

האיחור במתן המנה השנייה אינו פוגע ביעילותו של החיסון לאורך זמן מכיוון שהמערכת החיסונית "זוכרת" היטב את מתן המנה הראשונה. הבעיה העיקרית באיחור במנה השנייה היא שברווח הזמן שבין מתן שתי המנות, ההגנה היא לא מלאה ואופטימלית. בכל מקרה למיטב ידיעתי בימים האחרונים חודש המלאי של החיסון כך שניתן יהיה לתת את המנה השניה.

מנהל פורום חיסונים לילדים