חצבת לפירוט בן שנה ושבעה חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/10/2019 | 02:32 | מאת: עדי

שלום רב אנחנו אמורים להגיע לארץ לביקור בנובמבר עם פעוט בן שנה ושבע. האם יש לחסן שני חיסונים? מגיעים דרך איטליה וחוזרים דרך צרפת. האם יש צורך החיסון אחר עקב ההגעה לארץ?

עדי שלום, בניגוד למספר ארצות אחרות, בישראל מצב החצבת מוגדר כהתפרצות ולא כמגיפה, ולכן לא נעשה שינוי בהמלצות זמני החיסון לילדים המתגוררים בארץ. לפי הגיון זה בנך אמור להיות מחוסן במנת חיסון אחת. לא ציינת מאין אתם מגיעים, אך איטליה מוגדרת כעת כאיזור אנדמי, כך שתלוי כמה זמן אתם מתוכננים להישאר שם. אפשר כמובן גם "ללכת על בטוח" ופשוט לחסן את החיסון השני, בתנאי שעבר חודש לפחות מהמנה הראשונה. בברכה,

18/10/2019 | 23:52 | מאת: עדי

תודה רבה על תשובתך. מגיעים מארצות הברית וושינגטון. רק עושים קונקשין באיטליה. חשבתי לחסן גם את החיסון השני אבל הבן שלי כול הזמן חולה , הגדולה מביאה מחלות מהגן.

מנהל פורום חיסונים לילדים