חיסון לילדה בת 13, כיתה ח׳

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/10/2019 | 10:30 | מאת: ליאת

שלום רב, שאלה לי - המסגרת בית הספר השנה , כיתה ח׳ הבת שלי אמורה לקבל חיסון חיסון כנגד אסכרה (דפטריה), פלצת (טטנוס) ושעלת - חיסון Tdap . מנסיון לא מוצלח בעבר עם הבת הגדולה החלטתי לתת לבת שלי בבית ע״י אחות פרטית. מרשם לפפילומה , קיבלנו מקופת החולים. הבעייה שעם החיסון הנ״ל הם מסתבכים ולא יודעים מה לרשום במרשם. כל האחיות הרלוונטיות ממרכז פמי אמרו שמספיק לרשום Tdap וכי הרוקח מבין מכך שמדובר בחיסון לבוגר. האחות במרפאה טוענת שלא. ידוע לך אולי מה עוד חסר לה? אף אחד לא מבין על מה היא מתעקשת. המון תודה מראש 🙏 שנה טובה וחתימה טובה!

ליאת שלום אכן העניין מבלבל. לסדר האותיות ולגודל שלהם יש משמעות: DTaP - מציין חיסון המיועד להינתן עד גיל 7 שנים TdaP - מציין חיסון המיועד להינתן מעל גיל 7 שנים. על מנת להקטין את הספק, ואני מניח שזה מה שהאחות מבקשת, מקובל לציין שם התכשיר (למשל בוסטריקס, אדאסל וכו') אותו מבקשים לתת. בברכה

16/10/2019 | 10:43 | מאת: ליאת

המון תודה! אכן, הרישום בוסטריקס פתר את כל הבעייה. חג שמח!

מנהל פורום חיסונים לילדים