חיסונים חלקית לילד בן שנה ו 10

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/08/2019 | 05:49 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן השנה ועשרה חודשים חוסן חלקית עד היום וזאת בשל ברור נוירולוגי שיצא תקין לאחר mri בני קיבל mmrv וטטנוס דפתריה ללא שעלת כעת אנחנו משלימים חיסונים אך ידוע לי שהדבר דורש זמן עד לקבלת הגנה ובימים אלו נכנס לראשונה לגן.האם הדבר נכון? עפ"י שאינו מחוסן לגילו? האם יש להימנע מכניסתו לגן על מנת שלא ידבק בחיידקים למינהם? והאם חיסון ה hib עדיין רלוונטי לגילו ? קראתי שסיכויי ההדבקות יורדים משמעותית בגיל שנתיים.תודה

מיכל שלום, אני שמח לשמוע שבנך החל בתהליך השלמת חיסוני השגרה. אכן דבר זה לוקח זמן כי יש להשלים מספר מנות (המשתנה לפי סוג החיסון) כדי להקים את תשתית הזכרון החיסוני. איני חושב שיש חובה שלא להכניסו לגן בהתאם לגילו, אך כדי להוריד את סיכוני ההדבקה, הייתי מעדיף גן בו שאר הילדים מחוסנים באופן מלא. HiB עדיין רלבנטי, אם כי אכן סיכויי ההדבקה יורדים אחרי גיל שנתיים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים