מנה שניה של חצבת לילדים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/08/2019 | 19:13 | מאת: עינת

למה אין המלצה לחסן ילדים מתחת לגיל שש במנה שניה של חצבת אם לא טסים לחול? איזה סיבה יש לא להקדים להם את החיסון?

עינת שלום, הדבר תלוי בהגדרות של משרד הבריאות לגבי המצב הנוכחי. כל עוד לא יוגדר המצב כמגיפה (והדבר תלוי בשכיחות ובהארעות המחלה), אין הגדרה שצריכים לצאת במבצע חיסון יוצא דופן. בברכה,

06/10/2019 | 18:02 | מאת: מירב - מתנדת במחוסגן

שלום, הרבה הורים הקדימו את המנה ה- 2 לחצבת כמוני ללא טיסה לחול - אין סיבה להיות חשופים למחלה כה מסוכנת - להקדים לכלל ילדי מדינת ישראל בעייתי עבור משרד הבריאות אך אם את חוששת הרבה טיפות חלב יסכימו לחסן אותך ואם תטוסי לחול בכלל אין בעיה תראי כרטיס טיסה ויקדימו מנה 2. מדובר בתוספת של 4% שזה 1/25 שזה המון במניעת מחלת החצבת.

מנהל פורום חיסונים לילדים