מתן חיסון נגד חצבת בת שנה וקצת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/08/2019 | 20:42 | מאת: שרון

שלום בתי בת שנה וארבעה חודשים קיבלה בגיל שנה חיסון לחצבת בעוד כשלושה שבועות נוסעים למספר ימים ליוון, האם באמת יש צורך במתן החיסון השני? לפי הבנתי היא מחוסנת כעת ב93 אחוזים ומדובר בסך הכל בעוד 4 אחוזים נוספים.. מרגיש לי קצת סמוך מדי לתת שני חיסונים בפער כל כך קטן,.. תודה

04/08/2019 | 13:07 | מאת: מירב

שלום, מנה 1 לא מספיקה ולכן ההמלצה לתת 2 מנות בהפרש של 28 יום. יש ילדים שלא מפתחים כלל נוגדנים אחרי מנה 1 כלומר יכול להיות שהילד/ה לא מחוסן.. חשוב מאוד להקשיב להמלצות משרד הבריאות פאנל רופאים מנוסים שהחליטו שיש לתת 2 מנות ולהקדים מנה 2 לאור מגפת חצבת עולמית. מירב ( לא רופאה אבל מתנדבת מחוסן)

שרון שלום, כפי שהקדימה אותי מירב, גם אני מצטרף להמלצה לחיסון בחיסון השני טרם נסיעה ליוון (שם מדווחים מקרי חצבת). אמנם אחרי חיסון ראשון יש 93% כיסוי, והוא עולה ל-97% לאחר החיסון השני, אך אין לזלזל ב-4% נוספים של כיסוי, בטח לא במחלה חמורה כמו חצבת. אין מניעה לחסן את ביתך במנה השניה, בתנאי שעבר מעל חודש להחיסון הקודם, ולא צפויות בעיות מיוחדות בשל כך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים