שאלה לגבי חיסון פוליו שלא הושלם

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

27/07/2019 | 02:27 | מאת: עדי

שלום רב, בני בן כשנתיים, חוסן בשלוש מנות חיסון של פוליו מומת (מנה אחרונה בגיל 8 חודשים). הוא לא קיבל חיסון פוליו מוחלש. היום בילה בחוף ים, כשבשלב מסוים הבנו שאנחנו יושבים באזור של שפכים (החול בו הילדים חפרו בור היה בריח וצבע לא נעים, בני שיחק שם, וכמובן נכנס למים). שאלותיי- *האם לאחר שלוש המנות שקיבל הוא נחשב מחוסן? *האם מתן מנה רביעית כיומיים-שלושה לאחר הבילוי יכולה למנוע הדבקה אפשרית תודה מראש, עדי

עדי שלום, לאחר שלוש מנות בנך נחשב למחוסן בפני פיתוח הסיבוכים של מחלת הפוליו (ואין צורך במנה רביעית בשלב זה). עם זאת הוא יכול לפתח את מחלת הפוליו הראשונים, כמו גם לשאת אותה ולהעביר אותה לאנשים אחרים. למניעת מצב זה מיועד חיסון הפוליו החי-המוחלש. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים