חיסונים לתינוק לפני טיסה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

12/07/2019 | 20:22 | מאת: דנה

שלום, הקטן שלי לפני שבועיים הנה בן שנה, פיצלנו את החיסונים והוא עדיין לא קיבלת את המנה המחומשת, הוא אמור לקבל אותה בשבוע הבא. הבעיה כזו- בימים האחרונים הוא עם חום שעולה ויורד ואני מעדיפה לחכות עם החיסון ולתת לגוף לנוח. בסוף אוגוסט אנחנו טסים ליוון ולכן אמרו בטיפת חלב שבתחילת אוגוסט ניתן לו מנה שניה של חצבת. האם אפשר לחכות עם המחומשת לספטמבר כדי לא להעמיס על הגוף? האחות אמרה לנו שעדיף לעשות את המחומשת לפני הטיסה, כי זה כולל בתוכו חיסון שעלת וזה חשוב לפני נסיעה לחו"ל. לא מצאתי מידע בנושא ברשת. אז אשמח לדעת האם באמת חשוב לעשות את החיסון המחומש לפני הטיסה או שאפשר לחכות לספטמבר. תודה!

דנה שלום, בעת חום, לא יחוסן ממילא. לשאלתך: ניתן להמתין עם החיסון עד ספטמבר, אם כי רמת הכיסוי, ללא מנת הדחף שאמור לקבל כעת, תהיה נמוכה יותר. אם מתאפשר, כדאי להקדים את החיסון טרום נסיעתכם. אם לא - סביר להניח שיהיה מוגן ברמה סבירה גם בסטטוס החיסוני שלו כעת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים