חצבת לפני גיל שנה - יעילות החיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/06/2019 | 15:54 | מאת: אדם

דר שלום, אני מעוניין לחסן מתחת לגיל שנה. יודע שאין המלצה. הבנתי שבגיל 6 חודשים אחוזי ההגנה מהחיסון 50-60% ואילו בגיל 9 חודשים מעל 80%. האם כידוע לך מידע זה נכון? האם אבדוק נוגדנים שבועיים אחרי החיסון ולא יהיו נוגדנים האם בוודאות זה אומר שהחיסון לא הצליח? תודה אדם

אדם שלום, המידע שבידך נכון חלקית. בחיסון לפני גיל שנה מושג אחוז כיסוי של כ-60%, אך הזכרון החיסוני גרוע בהרבה מחיסון לאחר גיל שנה, כך שרמת הנוגדנים שתמדד, תהיה אשר תהיה, אינה מבטיחה זיכרון ארוך טווח. לאחר גיל שנה אחוז הכיסוי הוא 93% ומנה שניה תעלה אותו ל-97%, באופן ארוך-טווח. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים