חיסון מחומשת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/06/2019 | 18:12 | מאת: שירן

שלום ד"ר, שאלות לגבי חיסון מחומשת - 1. קראתי שהיעילות החיסונית מושגת כמעט במלואה לאחר קבלת 3 מנות חיסון . אם כך מדוע ממשיכים לחסן ? 2. במידה ותינוק קיבל שתי מנות חיסון (בגיל חודשיים ובגיל 4 חודשים) ואינו ממשיך להתחסן, מה אחוז הכיסוי \ההגנה שהוא השיג ממתן שתי המנות בלבד ? 3. במידה ומפסיקים לחסן את התינוק לאחר שתי מנות כאמור, האם הוא עדין יצטרך לקבל את מנות הדחף בכיתה ב' ובכיתה ח' ? תודה . שירן .

שירן שלום, רמת החיסון המקסימלית אכן מושגת לאחר שלוש מנות, אך יש צורך בחיסוני דחף (בוסטרים) על מנת לשמר את הרמה. רמת הכיסוי משתנה בין המרכיבים השונים של החיסון לאחר כל מנה. לשעלת לדוגמא, מושג אחוז כיסוי של כ-60% לאחר שתי מנות, שיעלה לכ-80-85% לאחר המנה השלישית. מכאן, שגם אם יחוסן בשתי מנות, ואולי אפילו עוד יותר מאשר אם יחוסן בשלוש מנות, יזקק בנך למנות הדחף בהמשך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים