בן שנה מחוסן בגן עם ילדים לא מחוסנים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

23/04/2019 | 11:15 | מאת: מתן

שלום רב, בני עתיד להכנס לגן בגיל שנה ושלושה חודשים. הגננת הודיעה שאינה מתכוונת לבדוק מי מחסן. אנחנו מחסנים במועד. האם יש סיכונים לבננו?

מתן שלום, חיסון אינו תעודת ביטוח לאי-מחלה, שכן שום חיסון אינו מקנה הגנה של 100% . לדוגמה, בגיל שנה ושלושה חודשים יספיק בנך לקבל מנת חיסון בודדת של חצבת, שתקנה לו הגנה ב-93% (כלומר, יש 7% שלמרות החיסון, בנך חשוף לההדבקות בחצבת). המצב דומה, במספרים אחרים, גם בחיסונים למחלות אחרות. אנו סומכים בהגנה מפני המחלות על "חיסוניות העדר", כלומר, אם לא יהיה ממי להידבק כי כולם מחוסנים, שכיחות המחלה תרד כל כך, שלא תסכן גם את אלה שהחיסון לא "תפס" אצלם. אם שכיחות הלא-מתחסנים תעלה מעבר לסף מסויים, לא תהיה יותר "הגנת עדר", ובנך, אם חיסון ספציפי לא תפס אצלו, יהיה חשוף למחלה. לפני מספר חודשים החל פרוייקט "מחוסגן". מציע לך להתעניין בפרוייקט ולהפעיל בהתאם שיקול דעת בבחירת הגן. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים