חיסון שני לתינוק התייעצות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

06/03/2019 | 21:31 | מאת: מירה

תינוק בן 4 חודשים. צריך לעשות בפעם השניה את סידרת החיסונים המחומש פנאומוקוק ורוטה. בפעם הראשונה היו לו תגובות מאוד משונות -לא היתה עליית חום..אבל היה לו מעין בילבול...הוא לא מצא מקום ..היה כל הזמן באי שקט...הוא היה בוהה בנקודה מסויימת..צוחק ובוכה לסירוגין..היו לו התקפי בכי ארוכים.. היה מגיב בבכי היסטרי על כל רעש קטן... מתינוק רגוע ושקט הוא הפך לתינוק עצבני ..בוכה ללא הפסקה..מבולבל... התופעות חלפו מאוחר יחסית-כעבור יותר משבוע.... מאז הוא הפך להיות מאוד רגיש לרעשים..כל רעש קטן מקפיץ אותו...והוא נבהל ובוכה... ויש לו תופעה שהוא מנסה להירדם..ואז כאילו נבהל ומרים את שתי הידיים בבהלה...ובוכה.. השאלה שלי - האם התופעות הללו נגרמו כתופעת לוואי של אחד החיסונים ? איך אפשר לדעת ? והאם זה לא מסוכן לעשות שוב את החיסונים כדי שהמצב לא יחמיר ויופיעו תופעות נוספות ?

מירה שלום, אי שקט למשך כמה ימים עלול להיות חלק מתופעות הלואי של חיסונים. מה שתארת נשמע לי קיצוני מדי. מציע הערכת רופא ילדים לשם קבלת החלטה מושכלת יותר. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים