חיסון אצל ילד השפעה אצל מבוגר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/02/2019 | 10:04 | מאת: קובי

שלום וברכה אני יליד שנת 81 ובזמני היה רק חיסון לחצבת שעשינו .בתור ילד לא היה לי אבעבועות רוח ואדמת ואפילו פעם עשיתי בדיקת נודגנים שיצאה negetive למחלות ה"נל. בני בכיתה א היום עשה חיסון מרובע היום בבית ספר האם יש סיכון כלשהוא שאני יכול להדבק ממנו במחלה עצמה? ובאופו כללי האם כדאי לבן אדם בגילי להתחסן לאבעבועות ואדמת ?תודה מראש.

קובי שלום, הסיכוי שתחלה בעקבות הדבקות בוירוס מזן החיסון בו חוסן בנך הקטן זניח. באופן כללי, בהנחה ואתה אכן שלילי בבדיקות למחלות אלה, ניתן לשקול לחסן אותך, אם כי אין הנחיה כזו ע"י משרד הבריאות. לרוב הדבר שמור למי שבביתו גר מדוכא חיסון או שהוא עומד להפוך לכזה בעקבות טיפול כזה או אחר. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים