2 שאלות אחרונות לי אליך בבקשה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/02/2019 | 11:37 | מאת: מתן

קודם כל המון תודה על המענה ד"ר, אני מעריך את זה מאוד ועשית לי סדר בראש. 2 שאלות שיש לי בשבילך בבקשה: 1. הבנתי שיש 2 סוגי חיסונים חיסון לאחר חשיפה וחיסון לפניי חשיפהץ החיסונים שאני דיברתי עליהם אלה חיסונים שלאחר חשיפה. בתשובותיך הקודמות דיברת גם אתה על חיסונים שלאחר חשיפה? אני פשוט קורא מאמרים ולא מצליח להבדיל אם מדברים על חיסונים שלאחר חשיפה או חיסונים שלפניי החשיפה ואשמח לקבל על זה הסבר קצר. 2. כל הנושא הזה של הכלבת וההפחדות הנוראיות של לשכת הבריאות גרמו לי לפחד מאוד מכלבת. אני גר במושב בצפון הארץ שקרוב לאזור קריית שמונה ובאזור שבו אני גר, שיעורי הכלבת הם לא קטנים בכלל. כל הדברים הללו גורמים לי לחרדות נוראיים לגביי הכלבת ששיבשו לי את החיים בחודשים האחרונים והם יכולים לשנות את המצב רוח שלי ב- 180 מעלות. לדוגמא, אתמול טיילתי עם הכלב שלי, היה מצב רוח טוב והייתי ממש רגוע. פתאום תוך כדיי הטיול אני קולט ליד רכב גוש של רוק גדול. בגלל שאני מודע לכלבת, ישר התרחקתי מהגוש רוק הזה, אבל הכלב שלי בלי לשים לב פשוט רץ על הגוש הזה ואז קפץ עליי ופתאום כל המצב רוח שלי השתנה בצורה קיצונית ונכנסתי עוד פעם לחרדות שאולי מדובר ברוק נגוע בכלבת. נכון, סביר להניח שזה של כלב מהמושב או משהו כזה, אבל הספק הוא זה שתמיד הורג אותי שאולי מדובר ברוק של תן? רוק של חתול או כלב לא מחוסנים? ואז מפה הסרט מתעצם ומשבש לי את היום יום לגמריי... האם יש דרך להבחין ברוק שהוא נגוע בכלבת? יש לי תמונה של הרוק אם זה יכול אולי לעזור לך. תודה רבה!

הי מתן, ראה תשובתי הקודמת. לא ניתן להבחין ע"פ מראה הרוק אם הוא נגיע בכלבת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים