אלרגיה שהתפתחה לחיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/02/2019 | 00:38 | מאת: לרה

שלום רב. כל חיי התחסנתי, ובשנים האחרונות פיתחתי אלרגיה לחיסונים. מחיסון לחיסון התחילו תגובות אימוניות, ובחיסון האחרון לשפעת היד התנפחה פי 2, אודם מקומי וכאבים חזקים ופריחות. מה עושים במצב כזה? האם ישנה דרך לברר למה אני אלרגית במרכיבי החיסון השונים? ואם אדע, האם יהיה אפשר לעשות עם זה משהו? אם נגלה שאני אלרגית לרכיב מסויים, האם זה יועיל ואוכל להתחסן בעתיד?

לרה שלום, חלק מהתופעות שאת מתארת מתאימות לתגובות מקומיות שאינן אלרגיות. אני מציע לפנות לרופא אלרגולוג ולדון עימו בפרטנות לגבי אילו חיסונים גרמו לאילו תסמינים, ועל דרכי הבירור האפשריות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים