IGG נמוך מה הדבר אומר ?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/12/2018 | 13:15 | מאת: הילה

שלום וברכה ותודה מראש על המענה.תינוק בן שנה,לא מחוסן מגיל חודשיים זאת לאחר שבחיסון גיל חודשיים הגיב לא טוב.לאחר חשיבה מעמיקה החלטנו לחסן אותו את חיסוני גיל שנה. הרופאה ביקשה שנחזור שוב על בדיקת אימונוגלובולינים מאחר ואחת הבדיקות (iga) הייתה תקינה אך נמוכה. היום חזרנו שוב על הבדיקות . התשובה עדיין נמוכה אך מה שמדאיג יותר היא התשובה השנייה של הigg שיצאה נמוכה משמעותית.יש לציין כי לפני כשעה חודשים הבדיקה הזאת היית תקינה לחלוטין.1. האם התשובה של הigg יכולה להשתנות בעקבות מחלת חום שהייתה לאחרונה ? 2. מהן ההשלכות של התוצאות על חייו של התינוק ? האם מדובר בכשל חיסוני ?3.האם ניתן לחסן במצב כזה ? מצ"ב התשובה . המון תודה מראש . הילה

הילה שלום, עליכם לשוב עם התוצאות לרופא המטפל שלכם, על מנת להבין אם הרמה של ה-IGG נמוכה באופן משמעותי או שמדובר במדידה חסרת משמעות. מכאן תיגזרנה התשובות לכל שאר שאלותייך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים