תופעות לוואי בחיסון DT לילד בן שנה וארבע

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

13/11/2018 | 15:09 | מאת: נופר

שלום רב, בני בן שנה וארבעה חודשים, קיבל חיסון נגד דיפטריה וטטנוס בפעם השניה מתוך ה-4. בפעם הראשונה ללא תופעות לוואי. בפעם השניה הקיא מספר פעמים יממה לאחר קבלת החיסון וכבר 5 ימים לערך ללא תאבון (אוכל ארוחה אחת ביום ומסרב לשאר בתוקף) בנוסף, גילה עייפות מוגברת ביום הרביעי לקבלת החיסון. האם תופעות אלו בגדר הנורמה או שיש צורך בבדיקה? תודה

נופר שלום, לגמרי יש מקום להביאו לבדיקת רופא. תופעות מהסוג שתיארת אינן אופייניות כתופעות לואי לחיסון לא מבחינת אופיין ולא מבחינת לוחות הזמנים. יש סבירות גבוהה שאינן קשורות לחיסון כלל ולכן הדבר דורש בדיקה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים