האם המידע הזה הוא נכון?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/11/2018 | 17:07 | מאת: מירון

אחר צהריים טובים. היה לי חשד לחשיפה לכלבת לפניי 29 ימים, ולכן התחסנתי נגד כלבת. היום הלכתי יחף והייתה ליידי חתולה שהייתה נראית מוזר והיא רצה ליידי. יש לי פצע באזור הרגל ואני פוחד שרוק של החתולה נגע בי והיא חולה בכלבת. לאחר בירור קצר באינטרנט, הגעתי למסמך של ארגון הבריאות העולמי(world health organization) ונתקלתי במסמך הזה: http://www.who.int/immunization/policy/position_papers/pp_rabies_summary_2018.pdf במסמך הזה בדף השני יחסית בהתחלה, רשום המשפט הבא: If a repeat exposure occurs within 3 months of completion of PEP, only wound treatment is required, neither vaccine nor RIG are needed. על פי המשפט הזה, אין צורך בחיסונים נוספים במידה ולא עברו להם שלושה חודשים מאז החיסון האחרון אם הייתה חשיפה נוספת לכלבת. מה שרציתי לשאול הוא כמה דברים: 1. אני יודע שזה אולי ישמע טיפה מוזר, אבל עד לפניי כן לא נתקלתי בארגון הזה. האם ארגון הבריאות העולמי הוא מקור אמין במאה אחוז ואפשר להסתמך על מה שהם אומרים? 2. כאשר אומרים PEP, האם משמעות המושג הזה זה חיסונים שמקבלים לאחר חשיפה? 3. האם המידע הזה הוא נכון ואין צורך להתחסן אם לא עברו להם שלושה חודשים מאז מנת החיסון האחרונה שקיבלתי במסגרת הטיפול שלאחר החשיפה? תודה רבה :)

מירון שלום, ה-WHO (ארגון הבריאות העולמי) הוא ארגון מוכר ומוסמך, הדן בהיבטים שונים של בריאות עולמית, לרבות חיסונים. המלצותיו מקובלות בד"כ על ארגוני הבריאות של המדינות השונות, וגם על משרד הבריאות הישראלי. לעניין שאלתך, גם בעניין זה אימץ משרד הבריאות את ההמלצות של ה-WHO. (PEP (pre-exposure prevention הם אכן החיסונים הניתנים לפני החשיפה. הסיכוי להדבקה במנגנון בו תארת הוא אפסי, אך הערכת הסיכון המדוייקת (כמו גם ההמלצה אם לחסן או לא) אמורה להתבצע ע"י רופא לשכת הבריאות המחוזית באזור מגוריך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים