חצבת בגיל 11 חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/11/2018 | 14:58 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת 11 חודשים וכמה ימים. האם ניתן להקדים את החיסון, ומה היעילות עכשיו ובגיל שנה? תודה מראש

05/11/2018 | 11:42 | מאת: מיכל

נולדה בתחילת שבוע 35, אם זה רלוונטי

מיכל שלום אין חשיבות להיותה של ביתך פגית. ניתן להקדים ולתת מנה של החיסון טרם גיל שנה (החל מגיל 6 חודשים), אך תצטרך לקבל עוד מנה לאחר גיל שנה ושוב בגיל 6. המנה שלפני גיל שנה טובה בייצור הגנה לטווח קצר, אך לא ניתן לסמוך על יצירת זיכרון חיסוני לטווח ארוך. לשם כך יש לתת את החיסון אחרי גיל שנה, ומנה נוספת אח"כ בברכה,

11/11/2018 | 14:52 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך, האם לחסן בדיוק בגיל שנה? מעט אחרי? מתי אחוז כיסוי מקסימלי של החיסון?

מנהל פורום חיסונים לילדים