חיסון חצבת לפני גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/11/2018 | 23:49 | מאת: נופר

בני בן 7 חודשים עשה את החיסונים השגרתיים עד כה. בשל התפרצות מחלת החצבת לאחרונה, תהיתי האם כדאי לחסנו כנגד מחלת החצבת טרם המועד המומלץ ( גיל שנה ) על מנת שיהיה מוגן?

נופר שלום. נכון להיום, אין המלצה של משרד הבריאות לנהוג כך. במפורט יותר, יש להתחשב בהחלטה זו בסיכון לחשיפה לילדים שאינם מחוסנים או חולים. אם באזור מגוריכם יש ילדים רבים שאינם מחוסנים או שהיו חולי חצבת, הייתי שוקל להקדים את החיסון ולתיתו מוקדם יותר. בברכה,

לשם הבהרה: מתן חיסון בגיל 7 חודשים אינו מוריד את הצורך בחיסון חוזר בגיל שנה ושוב בגיל 6 ע"מ להשיג חסינות ארוכת טווח. בברכה,

08/11/2018 | 23:03 | מאת: נופר

פרט נוסף שלא ציינתי הינו שאני עובדת כאחות במחלקה אונקולוגית של ילדים. האם בכך הוא חשוף יותר משאר האוכלוסיה לחצבת?

מנהל פורום חיסונים לילדים