חיסון Mmrv כיתה א האם לעשות ?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

22/10/2018 | 23:53 | מאת: אירנה

בתי קיבלה mmrv בפיצול מנה ראשונה בגיל 4 ( במקום בגיל שנה ) עכשיו היא בכיתה א האם היא עדיין צריכה לקבל את המנה השנייה ? שאלה נוספת בבית יש אח שלא מחוסן האם זה לא מהווה בעיה לילד הקטן ?

אירנה שלום, מנת החיסון השניה של MMRV צריכה להינתן לפחות חודש לאחר הראשונה, כך שאין בעיה (ואף רצוי) לתת את המנה השניה במועדה. אין סכנה בכך לאחיה הקטן. ובהתחשב בהתפרצות החצבת הקורה כעת, אם הגיע לגיל החיסון , אני ממליץ לחסן גם אותו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים