חיסון שפעת לילד בן 3 ו 4 חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

11/10/2018 | 18:46 | מאת: ליאור

היי, היום חיסנו את בננו בן 3 שנים ו 4 חודשים נגד מחלת השפעת. מקום ההזרקה מגיל 3 ומעלה לפי הנחיות משרד הבריאות אמור להתבצע דרך השריר בזרוע אבל האחות אמרה שהילד\היד קצת רזה ולכן ביצעה את ההזרקה בשריר בירך. האם זה תקין ואפקטיבי באותה מידה שהייתה מתקבלת מזריקה בזרוע? אני פשוט חושש שהחיסון לא יהיה אפקטיבי. תודה ליאור

ליאור שלום, מה שחשוב הוא שאכן החיסון ניתן לשריר (פחות משנה איזה שריר). אין סיבה שיעולותו של החיסון תיפגע עקב כך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים