עיכוב בקבלת חיסונים לתינוקת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

11/10/2018 | 11:51 | מאת: עדי

שלום הבת שלי כמעט בת שנה בשל חשש נוירולוגי שכנראה הופרך(בעיות שמיעה ודיבור) ישנו עיכוב במועדי החיסונים שניתנו לבת שלי היא קיבלה את חיסון גיל חודשיים במועד אבל את חיסון גיל 4 חודשים קיבלה כשהיתה בת חצי שנה והחיסון הבא של גיל חצי שנה למעשה יינתן עכשיו כשהיא כמעט בת שנה שאלתי: הסיבה שכל חודשיים נותנים את אותם החיסונים היא בשל העובדה שמתחת לגיל שנה אין זכרון חיסוני? למעשה מה שאני שואלת האם עכשיו כשהיא מקבלת את סט החיסונים הקרוב ניתן לוותר על החיסונים של גיל חצי שנה ולקבל ישר את החיסונים של גיל שנה? תודה

עדי שלום, התשובה שלילית. החיסון של גיל שנה מהווה בוסטר, המחזק את התשתית שהונחה (או במקרה שלכם, לא הונחה במלואה) במהלך חצי השנה הראשונה לחיים. אני מציע לכם לגשת לטיפת חלב ע"מ לבנות תוכנית השלמת חיסונים מותאמת למצבה של הילדה. בברכה,

14/10/2018 | 11:25 | מאת: עדי

תודה על המענה. לאחר התייעצות איתם נאמר כי ניתן לדלג על חלק מהחיסונים לדוגמא המחומש.. עכשיו אני מבולבלת למי עלי לפנות על מנת לקבל תשובה ודאית? תודה

מנהל פורום חיסונים לילדים