בדיקת דם לבירור חסינות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/08/2018 | 10:20 | מאת: בתשבע

שלום רב, ברצוני לדעת האם קיימת בדיקת דם (אחת כללית, או כמה נפרדות) המסוגלת לקבוע האם אדם מחוסן נגד מחלות הילדות שבגינן כל ילד מקבל חיסונים. אני שואלת זאת מכיוון שבני נולד בסין, וקיבל שם בצורה מסודרת את כל חיסוני הילדות, אולם בשנים האחרונות התעוררו מספר סקנדלים המעוררים חשש כי חלק מהחיסונים זוייפו, או שנעשה שימוש בחיסונים שפג תוקפם, ומכאן עולה השאלה כיצד לבדוק אם הילד (כיום בן 14) בכלל מחוסן.

בת שבע שלום, לחלק מהמחלות נגדן מחסנים ניתן לקחת בדיקות לרמות נוגדנים (הנקראות גם סרולוגיה). תשובות חיוביות יצביעו על כך שהנבדק נתקל בעבר במחלה או בחיסון (ואין דרך להבדיל בין שני המצבים ע"י בדיקות). מציע לגשת לרופא המטפל לקבלת פרטים נוספים... בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים