שאלה לגבי חיסון הרוטה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/07/2018 | 22:04 | מאת: נעמה

שלום, רציתי לדעת האם קבלת שתי מנות של החיסון עדיפות על מנה אחת בלבד? ככל הנראה לא אספיק לתת את המנה השלישית ואני רוצה לדעת אם יש טעם בכלל להביא את המנה השנייה במצב הזה. בנוסף, האם זה נכון שכל מנה צריכה להינתן בין 4-10 שבועות לאחר המנה הקודמת? מה קורה אם נותנים אחרי 10 שבועות? יעילות/אפקטיביות החיסון נפגעת?

נעמה שלום, מנות החיסון הנדרשות להשגת כיסוי מקסימלי הן שלוש במספר, בפרקי הזמן שהזכרת, אך בהחלט עדיפות שתי מנות על מנה אחת בלבד מבחינת אחוז הכיסוי המתקבל. פרק הזמן שציינת הוא פרק הזמן המוצלח ביותר לקבלת התוצאות הטובות ביותר. איחור במתן החיסון יפחית ככל הנראה את הכיסוי (אך עדיף לתת מאוחר מאשר בכלל לא, בהנחה ולא חרגנו מהגיל המותר). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים