חיסוני חצבת - האם להתחסן

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

19/07/2017 | 03:28 | מאת: חיסוני חצבת לפני טיסה לאירופה

1.הילד קיבל חיסון ראשון סביב גיל שנה. האם עליו לקבל חיסון נוסף כעת? 2. האמא ילידת 1978, גדלה בחו"ל, ואין ברשותה תיעוד חיסונים מילדות. בבדיקת דם - measles IgG Ab - positive, לעומת זאת לפי מסמך רשמי מקופ"ח "אין מתאם בין רמת נוגדנים לחצבת ובין רמת נוגדנים בפועל לכן אין צורך לבדוק מצב חיסוני אלא להתסן לפי הנחיות משרד הבריאות". אם האמא צריכה להתחסן - האם במנה אחת או 2? 3. האבא יליד 1973, דל בחו"ל, אין ברשותו תיעוד חיסונים שקיבל בילדות. קיבל מנה אחת של חיסון לפני שבוע. האם עליו לקבל חיסון נוסף ואם כן - מתי? תודה רבה.

19/07/2017 | 03:30 | מאת: האמא של הילד מהשאלה

הילד מהשאלה בן 3.

אמא שלום, הצורך להתחסן תלוי בראש ובראשונה ביעד הנסיעה שלכם. במידה ואתם נוסעים למדינה שהודגרה כיעד התחסנות, הרי שאת ובנך אמורים לקבל מנה אחת נוספת. גם האב אמור לקבל מנה נוספת, חודש לפחות לאחר החיסון הראשון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים