חיסון נגד רוטה - שתי מנות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

12/07/2017 | 10:59 | מאת: נטלי

שלום, בני בן 6.5 חודשים, בינתיים עשיתי רק מנה אחת של רוטה (בגיל 14 שבועות). באותו מועד עשיתי רק את החיסון הזה. התינוק בכה הרבה במשך יומיים- שלושה, הייתה גם עצירות, ואחר כך הרגיש טוב יותר, אך מאז יש צואה קצת מימית (אני לא יודעת אם קשור לחיסון, כי גם שונו הרגלי אכילה עם יציאתי לעבודה). כך שאני קצת חוששת מהחיסון. הבנתי שניתן לחסן רק גיל 8 חודשים. מה המשמעות של מתן רק שתי מנות בסה"כ? מה תהיה יעילות החיסון? תודה רבה.

נטלי שלום, אכן חיסון הרוטה יכול להינתן לכל המאוחר בגיל 8 חודשים. ההפרש המינימלי בין מנה למנה הינו 4 שבועות. מכאן - שאמנם הזמן דוחק, אך תוכלו להספיקו במלואו (כלומר, ניתן להספיק להשלים שלוש מנות מלאות). כמובן ששתי מנות עדיפות על אחת, אך הכיסוי לא יהיה המיטבי. עצירות לרוב אינה נכללת ברשימת תופעות הלואי השכיחות לחיסון. יציאות רכות יכולות לקרות, אך אמורות לחלוף עד שבועיים ממתן החיסון, כך שסביר שהמצב כרגע לא נגרם עקב החיסון. אני מציע לך ליצור קשר בהקדם עם טיפת החלב, על מנת לתאם את תאריכי החיסון כנדרש. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים