חיסון אחר לצהבת בי ותימרוסל

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/06/2017 | 15:13 | מאת: ירדן

שלום ד"ר, כעת אין את החיסון אנג'רקיס לצהבת בי לתינוקות, אלא חיסון בשם RECOMBIVAX. לא מצאתי מידע על רכיבי החיסון (בניגוד לעלון של אנג'ירקס שמפורטים שם הרכיבים וגם שזה נטול תימרוסל). היכן ניתן למצוא ולדעת שאכן גם חיסון זה נטול תימרוסל ומה הרכיבים?

ירדן שלום, את יכולה למשל לבדוק בלינק הבא: www.fda.gov/downloads/biologicsbloodvaccines/vaccines/approvedproducts/ucm110114.pdf רכיבי החיסון מפורטים בעמוד 6 (אין תימרוסל, זהו חיסון מבוסס אלומיניום). עלון חייב להימצא גם בטיפות החלב המחסנות בתכשיר זה. בברכה,

06/06/2017 | 15:22 | מאת: ירדן

תודה על הפנייתך לכתוב. האם גם חיסון זה מיוצר בהנדסה גנטית? ובכלל, מה ההבדל בין החיסון הזה לאנג'רקיס? (הרי בטוח שיש הבדל כמו בין פרצטמול (אקמול לדוגמא) לאיבופן (נורפן לדוגמא) מבחינת ייעוד, הרכב, השפעות, תופעות לוואי וכו'...)

ירדן שלום, הדוגמא שהבאת אינה מקבילה למצב כאן. איבופרופן ופרצטמול הם חומרים שונים הנותנים אותה התוצאה במידה מסויימת, אך פועלים במנגנונים שונים. אין הדבר דומה כאן, שכן מנגנון הפעולה דומה. גם כאן מדובר בחיסון רקומביננטי, כלומר מהונדס גנטית. איני בקי מספיק בתהליך הייצור של שני התרכיבים כדי להצביע על הבדלים בינהם. נשמע על פניו כי הם דומים מאד. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים