חיסון צהבת בי לתינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

29/05/2017 | 14:58 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, בני בן חודשיים ועד כה לא קיבל את חיסון צהבת בי לא בלידה ולא בגיל חודש אך כן קיבל פרבנר ומחומשת של גיל חודשיים. אנו רוצים כן לתת לו חיסון צהבת בי. 1.האם צריך את כל 3 המנות? 2. מה פרק הזמן המומלץ להמתין אחרי חיסון המחומשת והפרבנר?

29/05/2017 | 15:09 | מאת: מיכל

כל עוד הוא לא מחוסן לצהבת בי, למה עליי לשים לב? איך עליי לשמור עליו בהיבט של המחלה הזו? האם זה דחוף לחסנו במיידי? אני מניקה. ובכלל, איך מישהו יכול לדעת אם הוא נשא/חולה של זה? לי יש HBsAG שלילי. תודה

מיכל שלום, לקבלת כיסוי מלא כנגד צהבת B יש לתת שלוש מנות. לוח הזמנים המומלץ הינו מנה ראשונה, מנה שניה 1-2 חודשים אח"כ, ומנה שלישית 6-12 חודשים לאחר הראשונה. אין קשר זמן כלשהו הנדרש בין חיסון צהבת B ופרבנר. הנוגדנים העוברים דרך הנקה (או דרך השיליה) אינם נוגדנים מגנים, ולכן ילד יכול להידבק. ההדבקה נעשית דרך השיליה (מה שכנראה פחות רלבנטי אצלכם לאור בדיקותייך), במגע מיני, במתן עירוי דם נגוע, או במגע של פצע פתוח עם דם של נשא/חולה. באחוז מסוים של הנדבקים לא ידוע על דרך ההדבקה, כך שישנן כנראה דרכים נוספות, נדירות יותר. ניתן לזהות נשא רק דרך בדיקות דם. במחלה חריפה יש תסמינים שונים כגון חום, חולשה, צהבת, כאבי פרקים ועוד. אני ממליץ לך לחסן שכן הן המחלה האקוטית והן ההיבטים של הסיבוכים הכרוניים של המחלה אינם נעימים כלל, בלשון המעטה. בברכה,

04/06/2017 | 15:25 | מאת: מיכל

מה הבדיקות דם המדויקות לבדיקת נשאות/חולי ונוגדנים?

לנשאות: המצאות נוגדנים ואנטיגן מסוג HBs. במחלה הדבר תלוי בשלב בו המחלה נמצאת ורמת פעילותה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים