חיסון נגד נגיף רוטה לתינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

28/03/2017 | 17:46 | מאת: מאמוש

שלום, בני בן חודשיים קיבל לפני יומיים טיפות לחיסון נגד נגיף רוטה. היום נראנ סובל מכאבי בטן וגזים רבים. האם זאת יכולה להיות תופעת לוואי של החיסון? ואם כן תוך כמה זמן זה עובר וכיצד ניתן להקל

מאמוש שלום, תופעות לואי של חיסון הרוטה יכולות לכלול כאבי בטן, יציאות רכות, אי נוחות בטנית ויתכן שאף החמרה של רפלוקס. משך תופעות הלואי עד כשבועיים מזמן החיסון. לרוב אין צורך להתערב ותופעות הלואי, שאינן חמורות בד"כ מלכתחילה, חולפות בהדרגה מעצמן. במידה וישנן תופעות חמורות יותר, אני ממליץ להיבדק ע"י רופא לשלילת גורם אחר לתופעות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים