דחיית חיסונים גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/01/2017 | 16:51 | מאת: חזי

שלום למומחה, הבן שלי בן שנה וחודש ואמור לקבל מחרתיים את החיסון של גיל שנה אבל קיבלנו המלצה (לא רפואית..) לדחות את החיסון בכמה חודשים על מנת שלא לעשות אותו בחורף. האם ההמלצה רלוונטית? האם יש סיכון בדחייה של מספר חודשים, כך שיקבל את החיסונים של גיל שנה בגיל שנה וארבעה חודשים למעשה? בנוסף, בשל רגישות מוגברת לחיסון הרוטה הוא לא קיבל את הרוטה של גיל חצי שנה ולכן גם דחינו את הפוליו דרך הפה. השאלה היא האם כדאי לקבל עכשיו את הפוליו בין אם דוחים ובין אם לא דוחים את החיסונים? האם יש קשר בכלל? אשמח לתשובות בהקדם.. תודה!

חזי שלום, איני מבין את ההמלצה שקבלתם, שכן אין חשיבות לחיסון בחורף או בכל עונה אחרת. משמעות דחיה של החיסון היא זמן חשיפה ארוך יותר, במהלכו הילד יכול להידבק במחלות נגדן מחסנים בגיל שנה (בעיקר החצבת, האדמת, החזרת ואבעבועות הרוח). חיסון הפוליו החי המוחלש, הניתן דרך הפה, אינו קשור במאום לזה נגד רוטה. ניתן להתחיל לחסן החל מגיל חצי שנה, ללא קשר לשאר החיסונים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים